30 maj 2015
16:00

Rönnskär Railcare IF

Referat: Ohtana/Aapua FF - Rönnskär Railcare IF

Ohtana/Aapua presterar säsongens bästa insats när man hemma på Byavallen besegrar Rönnskär med 4-1 (2-1).
Rönnskär får en drömöppning när Alexander Bolin redan i den 3:e minuten får ett friläge som Kotten parerar men returen går till Alexander som slår in bollen till 0-1. OAFF repar dock mod och i den 7:e minuten är det nära en kvittering då Rönnskärs målvakt tappar bollen som går ut till Johan Svanlöv vars skott dock går högt över det tomma målet. I den 13:e minuten tråcklar sig Rönnskär igenom i mitten och plötsligt är man ensam mot Kotten, men en snabb utrusning gör att Kotten lyckas parera skottet. I den 22:a minuten får Joel Hiltunen bollen på offensiv planhalva och sätter fart förbi 2-3 försvarare och kring straffområdeslinjen får han på en kvick tåpaj som målisen inte kan hålla utan 1-1 är ett faktum. Efter målet blir det alltmer OAFF som i motvinden spelar ett spel vi inte sett denna vår. Man skapar två bra chanser på fasta situationer som nickas tätt utanför av Palo och Mäki. I den 44:e minuten är det åter Joel som sätter fart på mittplan och hittar fram med en genial passning till en löpande Johannes Pekkari som lugnt bredsidar in ledningsbollen 2-1. Det blir också paussiffrorna i en mycket bra halvlek från båda lagen där OAFF:s spel i motvinden var imponerande.

Andra halvlek inleds nästan som första med att Rönnskär får ett friläge där dock skottet blir en strumprullare som Kotten enkelt klarar. Minuten senare kommer OA i ett anfall på högerkanten där John hittar in till Joel som avancerar mot mål och skickar in bollen till hemmaledning 3-1. Spelet är jämnt ute på plan och Rönnskär försöker lyfta in bollar i straffområdet men OA-försvaret nickar och sparkar bort allt som är på väg att bli farligt. Framåt har OAFF inte så många farligheter förutom på hörnor och frisparkar där vi skapar hyggliga målchanser vid flera tillfällen. På övertid kommer Borri i ett en mot en läge där han dribblar sig förbi och hinner få till en bredsida förbi en utrusande målvakt till slutsiffrorna 4-1.

Sett över hela matchen är OAFF:s seger helt rättvis där speciellt första halvlek var bra. I en säker och bra backlinje där alla förtjänar överbetyg går det extra plusset till Anders Palo som trots skadeproblem visade att det inte bekymrade honom alls. På mitten hade vi två fantastiska spelare i Johan Svanlöv och Daniel Mäki - att möta dom måste vara oerhört jobbigt. Framåt hade vi matchens gigant i Joel Hiltunen som lyckades med nästintill allt, två mål och två assist blev dagens facit! Johannes Pekkari löpte kopiöst och med sina två mål visade han att målsinnet är intakt. I Rönnskär går plussen till Jimmy Malm i försvaret och offensivt plussar vi för målskytten Alexander Bolin. Domare Alexander Milovanovic gör en femstjärnig insats.

Laget: Kotten - Kero, Palo, Adam, Martin T - John (ut 68), Johan S, Daniel M, Miikka (ut 80) - Joel, Johannes P
Ers: Joakim L (in 68), Albin T (in 80)